Burundi Masha Oro
14,00 € – 40,00 €
pesemisjaam: Masha
araabika sort: red bourbon
töötlusviis: oro* pärmiga inokuleeritud & pestud
kasvamisekõrgus: 1672masl
regioon: Gihororo, Kayanza
araabika sort: red bourbon
töötlusviis: oro* pärmiga inokuleeritud & pestud
kasvamisekõrgus: 1672masl
regioon: Gihororo, Kayanza
saagi korje: Märts - Juuli 2024
farmi suurus: 200 - 250 puud keskmiselt
Maitsekirjeldus: greip, melon, astelpaju
Paljud puud Burundis on Red Bourbon. Kuna kohviistanduste pindala väheneb, on vananev juurestik Burundis suur probleem. Paljudel põllumajandustootjatel on puud, mis on üle 50 aasta vanad, kuid väikeste põldude tõttu on raske õigustada puude täielikku eemaldamist tootmisest, kuna uute istanduste saagikuse saavutamine võtab aega 3-4 aastat. Põllumajandustootjate julgustamiseks oma istanduste uuendamiseks ostab Greenco seemneid Burundi Agronoomiate Instituudilt (ISABU), rajab puukoole ja müüb seemikud põllumajandustootjatele kasumita või madalama hinnaga. Pesemistehases saavad põllumajandustootjad ka orgaanilist väetist, mis on saadud kompostitud kohvikirsi kestadest (Cascara).
Hoolimata kohvikasvatuse laialdasest levikust Burundis, toodab iga väike tootja suhteliselt väikese saagi. Keskmiselt on väike tootja umbes 250 puud, tavaliselt oma tagaaedades. Iga puu annab keskmiselt 1,5 kilo kirsse, seega müüb keskmine tootja igal aastal umbes 200-300 kilo kirsse.
Hoolimata kohvikasvatuse laialdasest levikust Burundis, toodab iga väike tootja suhteliselt väikese saagi. Keskmiselt on väike tootja umbes 250 puud, tavaliselt oma tagaaedades. Iga puu annab keskmiselt 1,5 kilo kirsse, seega müüb keskmine tootja igal aastal umbes 200-300 kilo kirsse.
* ORO pärm (Saccharomyces cerevisiae) töötati spetsiaalselt välja kohvi tootmiseks nelja-aastase uurimistöö ja katsete käigus. Katsed erinevates piirkondades ja keskkondades näitasid, et Oro sobib hästi märgprotsessi tõhususe paremaks kontrollimiseks ja kohvi kvaliteedi tõstmiseks.